Tast de formatges 2-3 pax.amb els formatgers de Sant Jordi

46,00 €
Impostos inclosos

Tast de formatges

Aquest és un tast virtual que tots farem des de casa. El dia 22 o 23 us enviarem una caixa a casa amb els formatges i una rosa de Sant Jordi, que ho tingueu tot a punt per dissabte.

Així que el dissabte dia 24 d'abril rebreu l'enllaç del tast durant el dia, i ens connectarem tots junts a les 20:30h perquè pugueu gaudir (via Zoom) de cada un dels 6 formatges, que ens introduiran els propis formatgers, ens explicaran com els fan i què esperen que trobem quan els tastem. 

Aquesta és una experiència que us vol acostar al món formatger català, als nostres productors i a les activitats que ens ajuden a mantenir el nostre territori viu.

Quins seran els formatges que trobareu dins la caixa?

Real time: 5 Visitor right now
Quantitat
0

I què és el que fa especial a aquests formatgers?

A cada tast que preparem, mirem de fer-vos propostes que siguin interessants, en aquest cas us explicarem què fem per poder tenir formatges tous, en tindrem dos de vaca i un de cabra. Dues crostes rentades, una de vaca i una de cabra, i un madurat i fumat de llet d'ovella. Aprendrem a veure les diferències entre els diferents formatges, i a reconèixer algunes característiques de la l'afinat. 

Anem a parlar-ne un xic?

1. El traginer de Mas Garet és un formatge fet amb llet de vaca ecològica, té una textura mantecosa i nova en els formatges artesans catalans. En Lluís ens parlarà del procés innovador que utilitzen i de la història de Mas Garet, com van crear junta amb altres la marca "llet de cares catalanes" i la importància que té.

2. A Can Robert fan el petit floquet, de llet ecològica de vaca de Can Roger. És un formatge de crosta blanca amb llet pasteuritzada. Michaêl Robert ens explicarà per quin motiu van triar aquest formatge i què esperen que hi trobem quan el tastem.

3.En Carles fa poc que és al sector formatger, però ja ha tingut temps de fer bastants tipus de formatges diferents, el falçó és el que ens vol presentar el proper dia 24, ia també ens explicarà com ha estat el seu camí cap a l'emprenedoria formatgera.

4. Les noies de Mas Lladré són ben conegudes a les xarxes, la Marina i la Imma hi fan una gran feina explicant el seu projecte familiar que busca tancar els cícles productius amb la comercialització de la seva carn i la seva llet. Ens parlaran del seu Coll senyorit, que és un formatge de crosta rentada de les vaques que cada dia porten a pastura.

5. I si no sabeu gaire què és un formatge de crosta rentada, en aquest tast ho aprendreu perquè també tenim el formatge de cabra d'en Robert de Formatges Camps. Tot i que en Robert és expert en fer grans blaus (ja ens els durà en algun altre tast) el proper 24 ens presentarà el seu lligat de cabra, que és un formatge molt aromàtic i cremós.

6. I tancarem el tast amb el fumat de Casa Mateu. La Clara repeteix tast amb un formatge interessant i contundent, ens explicarà i ensenyarà com fa el fumat i ens parlarà del que busca amb aquest procés.

El tast sol durar una hora i mitja, i acabat el tast, els qui vulguin poden participar a la xerrada que fem despres, compartint coneixements i experiències amb els formatgers.

tast3_05.jpg

Tot plegat, la promesa d'una vetllada ben acompanyats i amb l'aroma del territori català sobre la taula. T'hi apuntes?

Referéncies escpecífiques

També li podria agradar

chat Comentaris (0)