

Formatgeria MÒDUL I: FORMATGES FRESCOS
El curs es realitzarà a distància, durant una sessió de 4 hores vía zoom o meet, i amb el suport posterior de Whatsapp o Telegram. Per aprofitar correctament el contingut del curs, l'alumne ha disposar del material necessari:
-Llet
- Quall
-Clorur de Calci
-Drap de formatgeria
- Motlle pel formatge fresc
-Ferments per a la elaboració de formatges frescos
En primer lloc es definirà la llet, s'analitzaran les seves característiques i propietats i s'aprendrà quins han de ser els valors que ens garanteixen que treballem amb una llet de bona qualitat. Aprendrem a elaborar iogurt i recuit de drap, i elaborarem formatge fresc, mató, quark. Rebreu la documentació per a fer el seguiment del curs.
Tardes de 16h a 20h
Marta Roger, va estudiar Enginyeria agrícola en indústries agroalimentàries a la Universitat de Girona, i és professora de formatgeria des de 2012. Fundadora al 2006 de la iniciativa La Païssa de comercialització de productes agroalimentaris i formació en la seva elaboració, promotora de la iniciativa "Formatgers en confinament" durant el 2020.
A tots aquells que vulguin aprendre a fer formatges des del nivell més bàsic, tant si ho fan per afició com per plantejar-se la formatgeria com a futur laboral.
El curs, inicialment està pensat per treballar amb el procés d'aprenentatge "learning by doing", anar descobrint la teoria formatgera mentre es van descobrint els processos d'elaboració de formatge, però podem estudiar altres metodologies si així fos necessari.
Per qualsevol dubte o pregunta et pots posar en contacte amb nosaltres escrivint a: hola@lapaissa.cat o per whatsapp al 667745309 (Marta)