0

Formatge Manxec

El formatge manxec és un dels formatges més coneguts de la península, s’elabora amb llet d’ovella de raça manxega, i diem que és un formatge de coagulació enzimàtica o de pasta premsada, pel tipus de procés que s’aplica.

Segons el seu grau de maduració, trobem el tendre, el semi o el madurat, tot i que la maduració mínima d’un manxec són 30 dies-

Està protegit per la denominació d’origen de “La Mancha” i està produït dins la superfície que aquesta limita, de 4.419.763 ha, en una sèrie de municipis que comprenen part de les províncies de Albacete, Ciudad real, Cuenca i Toledo.

Històricament, els motlles eren fabricats amb espart que els mateixos productors collien (pleita) i per aquest motiu encara avui es fan motlles de plàstic amb aquesta forma característica.

Us deixem un vídeo perquè pugueu veure com es fabrica:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable SAT Can Roger +info...
Finalitat Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris No es transferiràn dades a tercers, excepte obligació legal. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.