CURS D'ELABORACIÓ DE FORMATGES (DIMARTS)

Dimarts 15 DE GENER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Dimarts 22 DE GENER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Dimarts 29 DE GENER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Dimarts 5 DE FEBRER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Dimarts 12 DE FEBRER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Dimarts 19 DE FEBRER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Més detalls

185,00 €

Més informació

INCLOU MATERIAL

Explorarem les diferents varietats de formatges segons l'origen de la llet, l'agent que es fa servir per a precipitar i quallar la caseïna i els diferents procediments de curat i tractament.

Aquest curs és de 20 hores, i es disposen en durades de 4 hores per 5 dies.

Classe 1. Propietats, característiques i tipus de llet. Paràmetres de qualitat alhora d'elaborar la llet. Lactofermentacions. Sistemes de munyida i repercusió en les característiques de la llet. Relació entre l'acidesa de la llet i la seva qualitat.

Classe 2. Formatges i derivats frescos de la llet.
Precipitacions de les caseïnes (mató de montserrat i recuit de drap)

Coagulacions enzimàtiques de les caseïnes (Fomatge fresc, mató d'herbacol)

Iogur i kefir

Postres làctics

Característiques d'un obrador artesà de derivats frescos de la llet

Classe 3. Formatges madurats de coagulació mixta i coagulació làctica. Principis d'aquestes dues coagulacions. 

Quark

Formatge de coagulació mixta

Formatge de coagulació làctica

Mozzarella

Característiques d'un obrador de coagulacions mixtes o làctiques i de les seves càmares de maduració.

Classe 4. Fomatges madurats de pasta premsada. Principis de coagulació de les pastes premsades. Tipus de formatges de pasta premsada.

Formatge de pasta premsada

Característiques d'un obrador de formatges de pasta dura i pasta cuita, i de les seves càmares de maduració.

Classe 5. Fomatges madurats de pasta cuita. Principis de coagulació de les pastes cuita. Tipus de formatges de pasta cuita.

Formatge de pasta cuita

Característiques d'un obrador de formatges de pasta dura i pasta cuita, i de les seves càmares de maduració.

Classe 6. Defectes de la maduració i l'elaboració.

Anàlisis dels resultats dels formatges que s'han elaborat al llarg del curs. 
Elaboració

Crostes obtingudes. Com modificar-les o millorar-les.

Opinions

Cap comentari de client fins ara.

Escriviu una valoració

CURS D'ELABORACIÓ DE FORMATGES (DIMARTS)

CURS D'ELABORACIÓ DE FORMATGES (DIMARTS)

Dimarts 15 DE GENER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Dimarts 22 DE GENER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Dimarts 29 DE GENER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Dimarts 5 DE FEBRER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Dimarts 12 DE FEBRER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Dimarts 19 DE FEBRER de 2018 de 17:00 a 20:30 h

Escriviu una valoració